ßßß Cookit - przepis na Torcik fasolowy z bitą śmietaną

Torcik fasolowy z bitą śmietaną

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Żeberka w miodzie
Pierniczki z imbirem i miodem »
Mój blog został zaproszony do zabawy konkursowej „PrzyGotuj się na
nagrody”. Oprócz mnie wzięło udział jeszcze jedenaście innych blogów .
Przyszła paczka niespodzianka, było to bardzo miłe. Dziękuję Tobie"
Madziu . " Dostałam zadanie do wykonania, aby przygotować danie w
naczyniu żaroodpornym PYREX . W moim daniu miał być użyty co najmniej
jeden produkt z Tesco, który dostałam w paczce . Postanowiłam zrobić
coś, czego nigdy nie było na moim blogu , a od dawna miałam chęć to
zrobić.
Te pyszne ciasto nie ma mąki , jest pełne bakalii , niezbyt słodkie
przełożone bitą śmietaną . Po prostu pyszne!
Moja mała rada : pamiętajcie by naczynie żaroodporne wysmarować
tłuszczem i posypać bułka tartą
Użyłam składniki z Tesco
*0,5 g fasoli odsączonej z puszki ( dwie puszki jedna czerwona druga
biała HARICOT TESCO)
* 4 jaja,
* 150 gram cukru trzcinowego TESCO
* 4 łyżki kakao,TESCO
* proszek do pieczenia 2 łyżeczki TESCO
*daktyle bez pestek 75 g TESCO
*tropical mix 80 g TESCO
*oliwa z oliwek ekstra virgin 5 łyżek TESCO
Fasolę odsączamy i mielimy na najmniejszych oczkach jakie macie w
maszynce, lub miksujemy blenderem .
Dodajemy jaja i całość dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy
zmielony cukier trzcinowy przesiany razem z proszkiem do pieczenia i
kakao.
Mieszamy chwilę i dodajemy bakalie ( daktyle i miks) oraz oliwę,
kontynuujemy mieszanie do połączenia się składników. Gotowe ciasto
przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 minut w 180
stopniach.
Ciasto nie wyjdzie nam wysokie.
Dodatkowo:
śmietana kremowa TESCO 500 ml
żelatyna 5 łyżeczek
cukier puder 3 łyżki
Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody i podgrzewamy w mikrofali
do rozpuszczenia, dodajemy do niej 3 łyżki cukru pudru i 4 łyżki
śmietany ubitej. Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną żelatynę przekładamy do śmietany i całość delikatnie
miksujemy do połączenia składników - mamy już pewność , że nie będzie
grudek .
Ciasto kroimy w poprzek i przekładamy śmietaną . Dociskamy i
dekorujemy śmietaną i chrupkami w czekoladzie.
sobota, 22 listopada 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/11/Torcik-fasolowy-z-bita-smietana-1.html