Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Żeberka w miodziePierniczki z
imbirem i
miodem »Mój blog został zaproszony do zabawy konkursowej „PrzyGotuj się nanagrody”. Oprócz mnie wzięło udział jeszcze jedenaście innych blogów .Przyszła paczka niespodzianka, było to bardzo miłe. Dziękuję Tobie"Madziu . " Dostałam zadanie do wykonania, aby przygotować danie wnaczyniu żaroodpornym PYREX . W moim daniu miał być użyty co najmniejjeden produkt z Tesco, który dostałam w paczce . Postanowiłam zrobićcoś, czego nigdy nie było na moim blogu , a od dawna miałam chęć tozrobić.Te pyszne ciasto nie ma
mąki , jest pełne
bakalii , niezbyt słodkieprzełożone
bitą śmietaną . Po prostu pyszne!Moja mała rada : pamiętajcie by naczynie żaroodporne wysmarowaćtłuszczem i posypać
bułka tartąUżyłam składniki z Tesco*0,5 g
fasoli odsączonej z puszki ( dwie puszki jedna czerwona drugabiała HARICOT TESCO)* 4
jaja,* 150 gram
cukru trzcinowego TESCO* 4 łyżki
kakao,TESCO*
proszek do pieczenia 2 łyżeczki TESCO*
daktyle bez pestek 75 g TESCO*tropical mix 80 g TESCO*
oliwa z oliwek ekstra virgin 5 łyżek TESCO
Fasolę odsączamy i mielimy na najmniejszych oczkach jakie macie wmaszynce, lub miksujemy blenderem .Dodajemy
jaja i całość dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemyzmielony
cukier trzcinowy przesiany razem z
proszkiem do pieczenia i
kakao.Mieszamy chwilę i dodajemy
bakalie (
daktyle i
miks) oraz
oliwę,kontynuujemy mieszanie do połączenia się składników. Gotowe ciastoprzekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 minut w 180stopniach.Ciasto nie wyjdzie nam wysokie.Dodatkowo:
śmietana kremowa TESCO 500 ml
żelatyna 5 łyżeczek
cukier puder 3 łyżki
Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej
wody i podgrzewamy w mikrofalido rozpuszczenia, dodajemy do niej 3 łyżki
cukru pudru i 4 łyżki
śmietany ubitej. Całość dokładnie mieszamy.Tak przygotowaną
żelatynę przekładamy do
śmietany i całość delikatniemiksujemy do połączenia składników - mamy już pewność , że nie będziegrudek .Ciasto kroimy w poprzek i przekładamy
śmietaną . Dociskamy idekorujemy
śmietaną i chrupkami w
czekoladzie.















sobota, 22 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter