Wykonanie
składniki* 200 g
miodu płynnego (1/2 szklanki)* 1/2 opakowania
przyprawy do pierników* 3 i 2/3 szklanki
mąki* 1
jajko* 100 g
cukru pudru (1/2 szklanki)* 3 łyżeczki
proszku do pieczenia* 2 łyżeczki
kakao* 3 łyżki gęstej kwaśnej
śmietanySposób wykonaniaDo większego pojemnika wlać
miód, dodać
przyprawę,
cukier,
kakao,
jajko,
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia i 1 łyżkę
śmietany. Jeżeli ciasto nie będzie się dobrze kleiło tylko będzie się rozsypywało dodać do niego najpierw jeszcze jedną łyżkę
śmietany, a w razie potrzeby i drugą łyżkę. Dużo zależy od gęstości
miodu i wielkości
jajka jakie akurat dodajemy.Ciasto wałkować na placki grubości ok. 5-7 mm i wykrawać pierniczki.Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiać do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec o. 15 min.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.