ßßß
Dostałam do testowania z Aledobre.pl Postanowiłam zrobić pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami wyszły przepyszne a robiłam je pierwszy raz z takim farszem wpadłam na ten pomysł po tym jak koleżanka powiedziała, że dzisiaj ma pierogi z kaszą serem i cebulką i tu zaliczyłam problem fakt jestem uczulona na cebule i co tu zrobić by pierożki wyszły smaczne i zmodyfikowałam przepis czyli zamiast sera dałam pieczarki i coś jeszcze . no właśni co o to jest zagadka Wyjawię wam jak zrobiłamPierogi z kasza gryczaną i pieczarkami125 gram kaszy gryczanej500 gram pieczarek1 kostka wołowa1 łyżeczka czubrycy zielonejOlejUgotowałam kaszę gryczaną jakieś z 25 minut gotowałam może 30 podwoiła swoja objętość. Po ugotowaniu wyłożyłam ją do miski . Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce .Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku. Pieczarki poddusiły się i usmażyły i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić , dodałam do pieczarek ugotowaną kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę wołową pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i to wlałam na farsz ,oczywiście prawie od razu została wchłonięta prze kasze z pieczarkami . Wyjęłam farsz na talerz głęboki do ostudzenia .Wzięłam się za robienie ciasta do pierogów.5 szklanek mąki2 jajkaOkoło 1szklanki wody czasem trzeba mieć więcejOlej 2 łyżkiDo miski wsypałam mąkę ,wbiłam 2 jajka dodałam szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztukUgotowałam pierogi i zaraz musiałam je spróbować by się przekonać jak smakują już gotowe Moje zaskoczenie był ogromne pomyślałam kurcze smakują jak gulasz od tej pory pierogi z kaszą i pieczarkami a przede wszystkim Czubryca zielona będzie gościła w mojej kuchni częstoCzubryca powiem , że Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu, doskonale pasującego do świeżych ogórków, pomidorów oraz sałatek i kanapek. Można dodać ja do zapiekane czy farszów tak jak ja zrobiłam dając do pierogów .Czubryca zielona to mieszanka wysokiej jakości ziół suszonych - cząbru, cebuli, czosnku oraz natki pietruszki. Zawiera niewielki dodatek soli.Polecam Czubryce jest doskonała.


piątek, 27 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blogzamów newsletter