Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Quiche z
szynka ,
pieczarkami ...Tortellini w roli
glównej »Wielkie wydarzenie w mojej kuchni pierwszy raz używam i testuje
przyprawę Czubryca zielona opakowanie (100 g) .

Dostałam do testowania z Aledobre.pl Postanowiłam zrobić pierogi z
kaszą gryczaną i
pieczarkami wyszły przepyszne a robiłam je pierwszy raz z takim farszem wpadłam na ten pomysł po tym jak koleżanka powiedziała, że dzisiaj ma pierogi z
kaszą serem i
cebulką i tu zaliczyłam problem fakt jestem uczulona na
cebule i co tu zrobić by pierożki wyszły smaczne i zmodyfikowałam przepis czyli zamiast
sera dałam
pieczarki i coś jeszcze . no właśni co o to jest zagadka Wyjawię wam jak zrobiłamPierogi z
kasza gryczaną i
pieczarkami125 gram
kaszy gryczanej500 gram
pieczarek1 kostka wołowa1 łyżeczka czubrycy zielonej
OlejUgotowałam
kaszę gryczaną jakieś z 25 minut gotowałam może 30 podwoiła swoja objętość. Po ugotowaniu wyłożyłam ją do miski .
Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce .Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku.
Pieczarki poddusiły się i usmażyły i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić , dodałam do
pieczarek ugotowaną
kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę wołową pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach
wody i to wlałam na farsz ,oczywiście prawie od razu została wchłonięta prze
kasze z
pieczarkami . Wyjęłam farsz na talerz głęboki do ostudzenia .Wzięłam się za robienie ciasta do pierogów.5 szklanek
mąki2
jajkaOkoło 1szklanki
wody czasem trzeba
mieć więcej
Olej 2 łyżkiDo miski wsypałam
mąkę ,wbiłam 2
jajka dodałam szczyptę
soli i 2 łyżki
oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztukUgotowałam pierogi i zaraz musiałam je spróbować by się przekonać jak smakują już gotowe Moje zaskoczenie był ogromne pomyślałam
kurcze smakują jak gulasz od tej
pory pierogi z
kaszą i
pieczarkami a przede wszystkim Czubryca zielona będzie gościła w mojej kuchni częstoCzubryca
powiem , że Jej charakterystycznym składnikiem jest cząber, który czubrycy nadaje specyficznego aromatu, doskonale pasującego do świeżych
ogórków,
pomidorów oraz sałatek i kanapek. Można dodać ja do zapiekane czy farszów tak jak ja zrobiłam dając do pierogów .Czubryca zielona to mieszanka wysokiej jakości
ziół suszonych - cząbru,
cebuli,
czosnku oraz
natki pietruszki. Zawiera niewielki dodatek
soli.Polecam Czubryce jest doskonała.




piątek, 27 stycznia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter