ßßß Cookit - przepis na Domowe pierogi

Domowe pierogi

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki:
0,5 kg mąki
2 łyżki oleju
ok. 300 ml ciepłej/gorącej wody
1 jajko
P rzygotowanie:
Mąkę razem z wodą, jajkiem, 2 łyżkami oleju wymieszać i wyrobić ciasto (żeby było plastyczne i miękkie).
Rozwałkować bardzo cienko i odcisnąć szklankę na cieście.
Dodać do kółka farsz ( w moim przypadku to są maliny), dokładnie skleić.
Zagotować wodę ze szczyptą soli oraz powoli wkładać pierogi.
Gotować ok. 2 minuty po wypłynięciu pierogów.
Można podać ze śmietaną/ jogurtem naturalnym i cukrem.
Smacznego!! :)
Lepienie pierogów łączy ludzi !
Możemy zaangażować każdego członka rodziny, nawet nasi mali bracia pomagali, więc można!
Źródło:http://www.monikoza.pl/2014/01/domowe-pierogi.html