Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta biszkoptowa z
ananasem ...
Sałatka z
tuńczykiem »Pão de queijo to tradycyjne,brazylijskie
bułki o charakterystycznym,
serowym smaku. Popularne są także w Argentynie, gdzie sprzedawane są wprost z ulicznych stoisk. Najczęściej spożywane są jako dodatek do śniadania i jako przepyszne przekąski w ciągu dnia.(na ok. 25 bułeczek)Składniki na bułeczki:1 szklanka
wody1 łyżeczka
soli450 g
mąki pszennejdrożdże świeże 40 g
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka2
jajka ( w tym jedno do posmarowania bułeczek przed pieczeniem
margaryna rozpuszczona 125 gFarsz :1 szklanka startego
parmezanu200 gram
sera koziegopomidory czerwone suszone w zalewie ( 8 szt)
szpinak mrożony rozdrobniony 450 gramDo miski wsypujemy
mąkę robimy w niej dołek .W szklance ciepłej
wody rozrabiamy
drożdże z łyżeczką
cukru.Przekładamy rozpuszczone
drożdże do misy z
mąką.Mieszamy delikatnie aby połączyła się
mąka z rozczynem i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia .Rozpuszczamy
margarynę dodajemy do niej łyżeczkę
soli mieszamy , teraz dodajemy jedno
jajo też mieszamy.Dodajemy do
maki z rozczynem i wyrabiamy ciasto.Zostawiamy je na 1 godzinę do wyrośnięcia.Farsz:
Szpinak wkładamy do patelni i trzymamy do rozmrożenia , dodajemy do niego 3 ząbki sprasowanego
czosnku .
Ser kozi kroimy w kostkę i dodajemy do
szpinaku. To samo robimy z
pomidorami , drobno kroimy je i dodajemy do
szpinaku.Całość trzymamy 30 minut na patelni , zostawiamy do wystudzenia.Ciasto wałkujemy na prostokąt i rozprowadzamy na nim nasz farsz .Posypujemy na całej powierzchni startym
parmezanem.Zawijamy ciasto " w rulonik" i kroimy w półcentymetrowe paseczki.Smarujemy rozbełtanym
jajem i do pieca.Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Bułeczki są idealne smakują wyśmienicie na ciepło i zimno .



niedziela, 11 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter