Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Muffiny
śmietankowe z ...
Tarta biszkoptowa z ... »Bułeczki wychodzą delikatne , nie są twarde skórka jest bardzo delikatna . Idealne na śniadanie . Zwłaszcza , że szybko się je robi .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 81.1/2 szk.
mąki typ 550100 gram
margaryny20 gram
drożdży świeżych
sól szczypta75 ml
mleka50 ml ciepłej
wodyDodatkowo:
jajkomak 2 łyżki starcząRozczyn :Do szklanki wlewam letnia
wodę.Dodaje rozkruszone
drożdże i łyżeczkę
cukru .Dodaję dwie łyżki
maki , zostawiam do wyrośnięcia na 25 minut .Ciasto właściwe:Do miski wsypuje
mąkę dodaje rozpuszczona
margarynę i letnie
mleko, szczyptę
soli.Dodaje rozczyn wyrośnięty.Wyrabiam ciasto i zostawiam na godzinę do wyrośnięcia.Robbie wałek z ciasta i dziele na równe kawałki.Robbie kulki lekko dociskam wychodzi placuszek.Patyczkiem do szaszłyków lekko dociskam na krzyż bułeczkę.Smaruje
jajem i posypuje
makiem.Kładę ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę 20 minut w 180 stopniach.
Bułki wychodzą delikatne i pyszne.
poniedziałek, 25 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter