Wykonanie

Wczorajsza kolacja :) Byłam pewna, że po spędzonym całym dniu w kuchni (przyjeżdżała mama, więc trzeba było posprzątać, pogotować, jeszcze raz posprzątać a na koniec jeszcze mnie wzięło na sprzątnięcie lodówki :P ) nie
będę mogła patrzeć na jedzenie. Jednak na takie pyszności zawsze człowiek ma ochotę!Składniki:paczka pszennych tortilli1
bakłażan1
cukinia1
paprykaser briesałata lodowazioła prowansalskiehummus -> PRZEPIS NA HUMMUS DOMOWEJ ROBOTYmarynata3 łyżeczki
musztardy miodowejpłaska łyżka
octu jabłkowegołyżeczka sosu na bazie
octu balsamicznego4 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnku1 drobno posiekana
papryczka chillisłodka papryka,
cynamonPrzygotowanie:1) mieszamy składniki marynaty

2) Kroimy warzywa w plastry

3)
Bakłażana solimy i czekamy aż puści
wodę, następnie odsączamy ręcznikiem papierowym

4) Warzywa mieszamy z marynatą, tak aby każdy kawałek był posmarowany

5) Po jakimś czasie ( ja grillowałam warzywa dopiero wieczorem, a nasmarowałam rano) wrzucamy na patelnie grillową, solimy i posypujemy
ziołami prowansalskimi (Uwaga! dobrze usmażcie
bakłażana bo surowy jest naprawdę niesmaczny!)



6) Tortillę smarujemy hummusem,
potem nakładamy
sałatę, warzywa i kawałki
sera
7) Zawijamy w dowolny sposób, ja zazwyczaj zamykam jeden koniec, później zwijam zostawiając z jednej strony otwartą. Tak jest chyba najprościej

8) Grillujemy np. na patelni grillowej. Ja mam to szczęście, że mam opiekacz który grilluje mi ją od razu z dwóch stron :)Wrap podajemy najlepiej z jakimś sosem, ja tym razem zrobiłam dip z 3 łyżek
jogurtu, 1 łyżki
majonezu, 1 łyżki
ketchupu i 2 łyżeczek
musztardy miodowej, bo akurat to miałam w lodówce. Ale równie dobrze sprawdzą się inne dipy np.
koperkowy,
tymiankowy,
musztardowy czy też ze słodkim
chilli.

