Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu« Liebster BlogPierogi z
kapustą i
grzybami »
Uwielbiam takie zupy! z
mięsem i masą warzyw, którymi można najeść się do syta. Pikanteria i
przyprawy, które rozgrzewają jesienią :) a na dodatek zupka idealnie nadaje się na diecie Dukana w fazie P+W :)POLECAM!Składniki:500g
mięsa mielonego drobiowego1
jajko1 duża
cebula1/4 szklanki wod gazowanejpół główki
białej kapusty2
marchewkipół
pora1
korzeń pietruszki1
czerwona paprykasłoiczek
przecieru pomidorowego (ja dałam dwa, bo lubię intensywną)1 ząbek
czosnku1/4 łyżeczki
chillikminek3
listki laurowe, kilka ziaren
ziela angielskiegosól,
cukierMięso mielone rozrabiamy z
jajkiem,
solą,
wodą gazowaną i posiekaną
cebulą. Formujemy małe klopsiki i wrzucamy na wrzącą
wodę. Dodajemy ziele, listek, i poszatkowaną
kapustę oraz resztę warzyw pokrojonych w kostkę.Gotujemy 15 minut. dodajemy przecier,
czosnek przeciśnięty przez praskę,
chilli i
kminek.Doprawiamy
solą. Dosypujemy
cukier dla zrównoważenia smaków.SMACZNEGO !!!
piątek, 23 listopada 2012, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiLiebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter