ßßß Cookit - przepis na Faszerowane portobello mięsem i aromatycznym serkiem

Faszerowane portobello mięsem i aromatycznym serkiem

nazwa

Wykonanie

Uwielbiamy faszerowane grzyby ... wiadomo, męska strona woli z mięskiem więc dziś połączenie dla wszystkich. Dodanie serka do mięsa doskonale poprawia jego aromat ale to nie wszystko ... powoduje że mięso jest bardziej delikatne, mniej zbite i to cały sukces! Serek o smaku pieczonej papryki i oliwek wkomponował się smakowo idealnie a portobello zniknęło w mgnieniu oka :-)
przepis własny
Składniki: na 4 porcje
4 średnie grzyby portobello
200g mielonej wieprzowiny
opakowanie serka Arla Apetina o smaku grillowanej papryki i oliwek
50ml śmietany kremowej 30%
6 oliwek zielonych
1/2 łyżeczki kaparów
mała chili
sól, pieprz do smaku
jajko
bułka tarta
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Grzyby umyć, osuszyć, wyciąć środek i odstawić. Mięso mielone przełożyć do naczynia średniej wielkości, śmietanę połączyć z serkiem, wmieszać do mięsa. Oliwki, kapary i chili bardzo drobno posiekać, dodać do masy mięsnej i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso bardzo dobrze zagnieść do całkowitego połączenia składników, może stać się nieco luźne ale to nie szkodzi, ponieważ w trakcie smażenia się zetnie. Przygotować dwa naczynia, w jednym rozbełtać jajko, w drugi nasypać bułkę tartą. Faszerować portobello masą mięsno serową, następnie maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Rozgrzać patelnie z odrobiną oleju i smażyć faszerowane grzyby z obu stron do zrumienienia. Podawać z sałatą oraz rukwią wodną.
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2015/06/faszerowane-portobello-miesem-i.html