Wykonanie
Uwielbiamy faszerowane
grzyby ... wiadomo, męska strona woli z mięskiem więc dziś połączenie dla wszystkich. Dodanie
serka do
mięsa doskonale poprawia jego aromat ale to nie wszystko ... powoduje że
mięso jest bardziej delikatne, mniej zbite i to cały sukces!
Serek o smaku pieczonej
papryki i
oliwek wkomponował się
smakowo idealnie a portobello zniknęło w mgnieniu oka :-)

przepis własnySkładniki: na 4 porcje4 średnie
grzyby portobello200g mielonej
wieprzowinyopakowanie
serka Arla Apetina o smaku grillowanej
papryki i
oliwek50ml
śmietany kremowej 30%6
oliwek zielonych1/2 łyżeczki
kaparówmała
chilisól,
pieprz do smaku
jajkobułka tartaoliwa do smażenia

Przygotowanie:
Grzyby umyć, osuszyć, wyciąć środek i odstawić.
Mięso mielone przełożyć do naczynia średniej wielkości,
śmietanę połączyć z
serkiem, wmieszać do
mięsa.
Oliwki,
kapary i
chili bardzo drobno posiekać, dodać do masy
mięsnej i doprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Mięso bardzo dobrze zagnieść do całkowitego połączenia składników, może stać się nieco luźne ale to nie szkodzi, ponieważ w trakcie smażenia się zetnie. Przygotować dwa naczynia, w jednym rozbełtać
jajko, w drugi nasypać
bułkę tartą. Faszerować portobello masą
mięsno serową, następnie maczać w
jajku i obtaczać w
bułce tartej. Rozgrzać patelnie z odrobiną
oleju i smażyć faszerowane
grzyby z obu stron do zrumienienia. Podawać z
sałatą oraz rukwią
wodną.
