Składniki:- 2 średnie cukinie- 1 papryka- 1 duża marchew- bułka tarta- jajko- sól- pieprz- chilli suszone- zioła prowansalskie- papryka słodka- 2 łyżki oliwy z oliwekPrzygotowanie:Cukinię myjemy i w całości tarkujemy na tarce o najmniejszych oczkach. Solimy ją i odstawiamy. Paprykę umieszczamy w gorącym piekarniku na około 10 minut. Wyjmujemy i zdejmujemy z niej skórę. Kroimy w małą kosteczkę. Marchew gotujemy na parze a następnie tarkujemy na tarce jarzynowej. Cukinię odsączamy z wody, dodajemy do niej marchew i paprykę. Mieszamy. Dodajemy jajko, oliwę i przyprawy do smaku. Mieszamy ponownie. Następnie dodajemy około 0,75 szklanki bułki tartej, aby masa nie była zbyt mokra. W razie konieczności dosypujemy jeszcze trochę bułki.Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na około 75 minut.Smacznego!