ßßß
W miseczce obazda na tle charakterystycznej bawarskiej flagi w niebiesko- biale romby, obok precel, szklanka do piwa i biale pszeniczne piwo.A oto juz sama serowa pasta w klasycznej wersji:250 g sera typu camembert75 g masla150 g serka homogenizowanego lub fromage naturalnego2 szalotkipeczek szczypiorkusol, pieprz, slodka papryka w proszkuSer camembert poroic w kostke, rozetrzec z serkiem frmage, maslem i pokrojonymi na drobna kosteczke szalotkami i posiekanym szczypiorkiem. Doprawic do smaku sola, pieprzem i papryka. Odstawic na godzine, by skladniki sie przegryzly.A tu jeszcze kilka nowszych wariantow tej pasty.Z bialym piwem pszenicznym250 g sera camebert2 lyzeczki kminku100 g serka fromage naturalnego4 lyzki bialego piwa pszenicznego2 cebulki ze szczypiorem100 g bialej rzodkwisol, pieprzKminek uprozyc na patelni, cebulki pokroic w krazki, rzodkiew zetrzec na drobnej tarce, camebert pokroic w kostke. Wszystkie skladniki rozetrzec ze soba na paste.Z serem limburskim100 g pomidorkow koktajlowych100 g korniszonow2 szalotki200 g sera limburskiego (to tez ser plesniowy z czerwona skorka)100 g serka fromage75 g masla3 lyzki siekanej pietruszki.Pomidorki, korniszony i szalotki pokroic w kostke. Dodac pokrojony ser, maslo i pietruszke, rozetrzec, doprawic do smaku sola i pieprzemZ owocami50 g orzechow wloskich1 czerwona cebula1 gruszka250 g sera camebert100 g serka fromage1 lyzka miodu2 lyzki winiaku gruszkowegoOrzechy posiekac, uprazyc na patelni, ostudzic. Dodac pokrojone w kostke cebule i gruszke, wymieszac z pokrojonym camembertem, sola, serkiem fromage, miodem i winiakiem.O´zapft is! ;) Prost!