Wykonanie
Kto powiedział, że na grilla trzeba wrzucić tylko
mięso czy
rybę. Ja ostatnio położyłam, co prawda na patelni a nie prawdziwym grillu,
serek pleśniowy. Mój ulubiony to
cammembert i najczęściej to właśnie on występuje w mojej kuchni.Nie jest tak bardzo ostry (czyt. śmierdzący:) więc mi odpowiada. A i tak tę odrobinę ostrości jaką posiada lubię czymś złagodzić dlatego często łączę go z
owocami lub z jakimś innym słodkim dodatkiem. Dzisiaj na przykład dodałam
konfiturę z
ananasa, którą pokazywałam kilka dni temu. Polecam na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia.
Składniki:1
serek camemmbertulubiony
dżem lub
konfituraRozgrzać patelnię grillową. Położyć
serek i grillować 4 minuty z każdej strony. Miejscami
serek zaczyna wyciekać, stąd wiadomo, że konsystencja w środku jest już odpowiednia. Podawać natychmiast. Doskonałym dodatkiem są wszystkie
dżemy i
konfitury. Można też podać z salsą z
gruszki i
czerwonej cebuli.Składniki:1 dojrzała
gruszka1/2
czerwonej cebuliłyżka
oliwy1 łyżeczka
mioduszczypta
soli morskiejGruszkę pokroić w kostkę,
cebulę w krążki. W kubku połączyć
oliwę z
miodem i odrobiną
soli morskiej, polać
gruszkę z
cebulą, dokładnie wymieszać.Smacznego:)