Wykonanie
W takie dni jak dziś, najlepiej zaszyć się pod ciepłym kocem w towarzystwie ciekawej książki i dobrego jedzenia. Skoro jesień to muszą być
gruszki, najlepiej na ciepło z pysznymi dodatkami. Połączenie
orzechów,
miodu,
sera pleśniowego i
gruszek to mój zdecydowany faworyt tej jesieni :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie musicie to nadrobić :)porcja dla dwóch osób
2 duże
gruszki50g
orzechów włoskich2 łyżki
miodu50g
sera blue
Gruszki umyj, obierz, przekrój na połówki i wydrąż z nich gniazdo nasienne.
Orzechy posiekaj., a
ser pokrój na mniejsze kawałki.
Gruszki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp je
serem i
orzechami. Całość polej delikatnie
miodem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Gruszki piecz ok. 15 minut. Podawaj ciepłe :)Smacznego :)