ßßß
Bardzo lubię miód, zawsze go znajdziecie w mojej szafie kuchennej. Słodzę nim wodę, lemoniadę, koktajle, herbatę, dodaje do ciast, ciasteczek lub mięs, do sosów sałatkowych. Uwielbiam świeżo upieczony chleb posmarowany masłem i miodem. Ale najbardziej lubię twarożek polany miodem z orzechami, lub żółty ser. A ser pleśniowy z miodem i orzechami to już istna poezja smaku.Spróbujcie. W zasadzie do miodu możecie dodać każdy rodzaj orzechów, ale najlepiej smakuje z orzechami włoskimi.Zapraszam :-)Składniki:- 2 garście posiekanych orzechów włoskich- 150 g miodu gryczanego- 50 g miodu rzepakowegoWykonanie:Do miseczki przełożyć miód rzepakowy i gryczany, ja akurat miałam świeże miody, więc są jeszcze lejące. Jak już są gęste to należy je lekko podgrzać. Dodajemy posiekane grubo orzechy włoskie i mieszamy. Przekładamy do miseczki lub słoika. Podajemy z serami, na kanapki.