ßßß
 
            
         Prażone orzechy włoskie z miodzie z cynamonemSkładniki na 2 słoiczki :200g orzechów włoskich160ml płynnego miodu1/2 łyżeczki cynamonuPrzygotowanie jest banalnie proste. Orzechy włoskie podprażyć przez chwilkę na rozgrzanej, suchej, teflonowej patelni. Jak uwolni się delikatny zapach orzechów zdjąć z ognia i przesypać do słoiczków. Miód wymieszać z cynamonem i zalać orzechy. Zakręcić słoiki i włożyć do garnka wyłożonego ściereczką. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.
Prażone orzechy włoskie z miodzie z cynamonemSkładniki na 2 słoiczki :200g orzechów włoskich160ml płynnego miodu1/2 łyżeczki cynamonuPrzygotowanie jest banalnie proste. Orzechy włoskie podprażyć przez chwilkę na rozgrzanej, suchej, teflonowej patelni. Jak uwolni się delikatny zapach orzechów zdjąć z ognia i przesypać do słoiczków. Miód wymieszać z cynamonem i zalać orzechy. Zakręcić słoiki i włożyć do garnka wyłożonego ściereczką. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Wyjąć i gorące postawić do góry dnem na kilka godzin (można zrobić wieczorem i zostawić do rana).
Wyjąć i gorące postawić do góry dnem na kilka godzin (można zrobić wieczorem i zostawić do rana). i słodkie prezenty gotowe.
i słodkie prezenty gotowe.