ßßß Cookit - przepis na Gruszki smażone z camembertem

Gruszki smażone z camembertem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
camembert 2 sztuk
gruszka 1 sztuk
konfitura z żurawiny 4 łyżek deserowych
winogrona drobne 20 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
Wykonanie:
Obraną gruszkę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne oraz pokroić w cienkie plasterki. Panierować ser w jajku oraz bułce tartej tak, by boki tez były pokryte panierką. Rozgrzać oliwę z masłem, plasterki gruszki obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygły. Sery obsmażyć na tym samym tłuszczu, po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny i winogron.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12902/Gruszki-smazone-z-camembertem