Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
camembert 2 sztuk
gruszka 1 sztuk
konfitura z
żurawiny 4 łyżek deserowych
winogrona drobne 20 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Obraną
gruszkę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne oraz pokroić w cienkie plasterki. Panierować
ser w
jajku oraz
bułce tartej tak, by boki tez były pokryte panierką. Rozgrzać
oliwę z
masłem, plasterki
gruszki obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygły.
Sery obsmażyć na tym samym tłuszczu, po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać
ser obłożony podsmażonymi plasterkami
gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek
konfitury z
żurawiny i
winogron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: