ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocamembert 2 sztukgruszka 1 sztukkonfitura z żurawiny 4 łyżek deserowychwinogrona drobne 20 sztukmasło 2 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukbułka tarta według uznaniaWykonanie:Obraną gruszkę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne oraz pokroić w cienkie plasterki. Panierować ser w jajku oraz bułce tartej tak, by boki tez były pokryte panierką. Rozgrzać oliwę z masłem, plasterki gruszki obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygły. Sery obsmażyć na tym samym tłuszczu, po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny i winogron.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocamembert 2 sztukgruszka 1 sztukkonfitura z żurawiny 4 łyżek deserowychwinogrona drobne 20 sztukmasło 2 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychjajka 1 sztukbułka tarta według uznaniaWykonanie:Obraną gruszkę przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne oraz pokroić w cienkie plasterki. Panierować ser w jajku oraz bułce tartej tak, by boki tez były pokryte panierką. Rozgrzać oliwę z masłem, plasterki gruszki obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygły. Sery obsmażyć na tym samym tłuszczu, po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny i winogron.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: