ßßß Cookit - przepis na Camembert panierowany z żurawiną

Camembert panierowany z żurawiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser camembert 1 sztuk
bułka tarta 1 sztuk
jajka 1 sztuk
żurawina 3 łyżek stołowych
masło według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Danie przyrządzić z dobrze schłodzonego w lodowce sera. Krążek sra dobrze obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej. Panierkę docisnąć, powinna być zwarta i gruba. Rozgrzać olej i roztopione masło, włożyć ser i smażyć na złoty kolor. Usmażony osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać gorący, udekorowany natką pietruszki z dodatkiem żurawiny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11562/Camembert-panierowany-z-zurawina