Wykonanie

Znana , klasyczna wersja smażonego
sera w panierce.Chociaż danie jest dość kaloryczne , to od czasu do czasu warto sobie przypomnieć o tym prostym i szybkim przepisie.

Chrupiąca panierka i mięciutki, rozpływający się w ustach
ser to zalety , którym trudno się oprzeć.Przystaw ka, a może obiad ........ i obowiazkowo lampka dobrego,
czerwonego wina.
Ser należy jeść natychmiast po przygotowaniu , nie powinien zastygnać w środku,bo wówczas nie będzie już taki pyszny. .

Składniki:
serek camembertjajkobułka tartamąkaolej do smażeniaPrzygotować dwie miseczki. Do jednej wbić
jajko , roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać
bułkę tartą i odrobinę
mąki, wymieszać. Panierować
serek najpierw w
jajku,
potem w
bułce z
mąką i znów w
jaju i
bułce. Na patelni rozgrzać
olej smażyć
ser z obu stron na złoty kolor.Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku i gotowe.Podawać na gorąco.Sprawdzonym dodatkiem jest
konfitura z
żurawiny ,
białe pieczywo.Z
serem Camembert należy obchodzić się ostrożnie i nie uszkodzić skórki.Jesli wypłynie zawartość ,to danie się nie uda.