ßßß Cookit - przepis na Smażony ser Camembert

Smażony ser Camembert

nazwa

Wykonanie

Znana , klasyczna wersja smażonego sera w panierce.
Chociaż danie jest dość kaloryczne , to od czasu do czasu warto sobie przypomnieć o tym prostym i szybkim przepisie.
Chrupiąca panierka i mięciutki, rozpływający się w ustach ser to zalety , którym trudno się oprzeć.
Przystaw ka, a może obiad ........ i obowiazkowo lampka dobrego, czerwonego wina.
Ser należy jeść natychmiast po przygotowaniu , nie powinien zastygnać w środku,
bo wówczas nie będzie już taki pyszny. .
Składniki:
serek camembert
jajko
bułka tarta
mąka
olej do smażenia
Przygotować dwie miseczki. Do jednej wbić jajko , roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą i odrobinę mąki, wymieszać. Panierować serek najpierw w jajku, potem w bułce z mąką i znów w jaju i bułce. Na patelni rozgrzać olej smażyć ser z obu stron na złoty kolor.
Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku i gotowe.
Podawać na gorąco.
Sprawdzonym dodatkiem jest konfitura z żurawiny , białe pieczywo.
Z serem Camembert należy obchodzić się ostrożnie i nie uszkodzić skórki.
Jesli wypłynie zawartość ,to danie się nie uda.
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2014/02/smazony-ser-camembert.html