Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser camembert 4 sztuk
mąka 50 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Ser wyjąc z lodówki i od razu przyrządzić z niego danie. Każdy krążek pokroić na 4 części. Rożki
serowe obtaczać w
mące, roztrzepanych jajkach i
bułce tartej. Panierkę docisnąć. Rozgrzać
olej do głębokiego smażenia. Wkładać kawałki
sera i smażyć na złoty kolor. Po wyjęciu, osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z
borówkami,
sałata z
sosem winegret i
pieczywem.Uwagi:Można też panierować i smażyć całe krążki
camemberta, a także
ser brie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: