ßßß Cookit - przepis na Camembert smażony

Camembert smażony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser camembert 4 sztuk
mąka 50 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Ser wyjąc z lodówki i od razu przyrządzić z niego danie. Każdy krążek pokroić na 4 części. Rożki serowe obtaczać w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Panierkę docisnąć. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Wkładać kawałki sera i smażyć na złoty kolor. Po wyjęciu, osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z borówkami, sałata z sosem winegret i pieczywem.
Uwagi:
Można też panierować i smażyć całe krążki camemberta, a także ser brie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11569/Camembert-smazony