ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser camembert 4 sztukmąka 50 gramówjajka 2 sztukbułka tarta według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Ser wyjąc z lodówki i od razu przyrządzić z niego danie. Każdy krążek pokroić na 4 części. Rożki serowe obtaczać w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Panierkę docisnąć. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia. Wkładać kawałki sera i smażyć na złoty kolor. Po wyjęciu, osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z borówkami, sałata z sosem winegret i pieczywem.Uwagi:Można też panierować i smażyć całe krążki camemberta, a także ser brie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: