Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty ( w kształcie walca)400 gramów
mąka według uznania
bułka tarta według uznania
jajka 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Pokroić
ser na 1,5 cm grubości plastry. Oprószyć je
mąką i panierować w roztrzepanym
jajku wymieszanym z posiekaną
natką oraz w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano. na powierzchni kotlecików powinna utworzyć się rumiana skorupka. Podawać z
sałatą.Uwagi:Podobnie można przyrządzić
ser camembert.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: