Wykonanie
Niedawno na zaprzyjaźnionym blogu zobaczyłam
camembert z
ananasem - wiedziałam, że muszę go zrobić, ale wciąż brakowało czasu...
Serek czekał grzecznie w lodówce i się doczekał - dziś zaserwowałam sobie takie pyszności na szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości

SKŁADNIKI: (na 2 porcje)2
sery camembert1 małe
jajkobułka tarta4 plastry
ananasa z puszki4 plasterki
sera żółtego1.
Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki").2.
Jajko roztrzepać. Plastry
ananasa odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać
olej.3.
Ser panierować dokładnie w
jajku i
bułce, usmażyć na złoto z jednej strony, przekręcić, położyć
ananasa i plastry
sera, przykryć i smażyć na malutkim ogniu, aż
ser się rozpuści.


Inspiracja: O kuchni z uczuciem