Wykonanie
Dzisiejsza propozycja to pyszne kotleciki
serowe. Danie idealne zarówno dla wegetarian, jak i wielbicieli
mięs. Kotleciki smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu i fatastyczne w smaku! Nic tylko zajadać.
Czas przygotowania: 15 minutIlośc porcji: 8 kotlecikówSkładniki:
400g
żółtego sera (np. Gouda)2
jajkabułka tartaolejŻółty ser tniemy w plastry centymetrowej grubości. Na każdym z plastrów wykonujemy delikatne zygzaki widelcem, by panierka dokładniej przywarła.
Ser maczamy w
jajku i
bułce tertej, po czym ponownie w
jajku i
bułce tartej. Układamy na rozgrzanej patelni, chwilkę smażymy. Kiedy spód kotlecika nam się zarumieni przewracamy go na drugą stronę i również chwilę smażymy. Podajemy od razu po zdjęciu z patelni np. z
sosem żurawinowym.