KrólewiecCiasto które piekłam jak miałam kilkanaście lat ( a zbliżam się już do 40-tki :) )Placki miodowe:300 g mąki150 g cukru2 łyżki miodu1 łyżeczka sody oczyszczonej1 jajo150 g margarynyZagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki. Ciasta wydaje się za mało, ale ono delikatnie urośnie i będzie idealne. Ja rozwałkowuję je trochę i resztę rozgniatam palcami bezpośrednio na blaszce. Piec na zloty kolor. Około 15 min w rozgrzanym piekarniku.Biszkopt:4 jaja1 szklanka mąki1 niepełna szklanka cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia5 łyżek oliwyoddziel białka od żółtek, ubij pianę, dodaj cukier, mąkę, proszek, na końcu oliwęupiecz biszkopt ok 35-45 min w temp 180°CBudyń:0.5 litra mleka2 cukrywaniliowe200 g cukru (niepełna szklanka)1.5 łyżki mąki1 łyżka mąki ziemniaczanejPół kostki masła.Odlać pół szklanki mąki, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Jak mleko zacznie się gotować wlać obie mąki wymieszane w zimnym mleku, wymieszać dokładnie. Jak się wszystko zagotuje dodać masło. Połowę masy wlać na pierwszy placek miodowy, potem położyć biszkopt i wylać kolejną porcję budyniu. Na to położyć drugi placek miodowy. Taki placek polewamy czekoladą.Czekolada:2 łyżki masła2 łyżki wody2 łyżki cukru2 łyżki kakaoZagotować i polać tym placek. Posypać kolorowymi cukiereczkami. Schłodzić. Podawać po kilku godzinach gdy budyń wystygnie i sklei placki. Wygląda rewelacyjnie i jest pyszny.