To ciasto jest już powszechnie znane w wersji z orzechami. Dzisiaj trochę zmodyfikowane, zamiast orzechówsłonecznik.Ciasto:50 dag mąki20 dag margaryny2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody2 łyżki mleka15 dag cukru2 łyżki mioduZ podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na trzy części. Upiec 2 placki oddzielnie w tej samej blaszce (23x32 wyłożonej papierem do pieczenia, ok. 15 minut, 180 stopni), na trzeciej części ciasta rozłożyć masę ze słonecznikiem i upiec (ok. 25 minut). Wystudzone placki przekładać masą kakaową. Placek ze słonecznikiem ma być na górze. Pozostawić na kilkanaście godzin, aby ciasto skruszało.Masa ze słonecznikiem:30 dag łuskanego słonecznika3 łyżki miodu15 dag cukru10 dag masłaWszystko razem króciutko przesmażyć.Masa do przełożenia:25 dag margaryny3/4 szklanki cukru6 łyżek wody2 duże łyżki kakao10 łyżek mleka w proszkuWszystkie składniki oprócz mleka chwilę gotować na małym ogniu. Gdy masa przestygnie dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Wystudzić. Przekładać ciasto gdy masa zacznie gęstnieć.