ßßß

Skł a dniki: (u mnie blaszk a 36x24 cm)Ciasto miodowe:2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru2 łyżki miodu1 łyżeczka sody oczyszczonej15 dag margaryny1 jajkoBiszkopt:3 jajka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru1-2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki1 c u kier waniliowy1 kostka masła lu b margarynySposób przygotowania:1. Robimy biszkopt: oddzielamy białka od żółte k, biał ka ubijamy, dodajemy żółtka, po tem porcjami cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Całość pieczemy w 180 st. C ok 30-40 minut w tej samej blaszce, co zamierzamy piec ciasto miodowe . Studzimy.2. Ciasto miodowe robimy jak kruche:na stolnicę dodajemy mąkę, mieszamy z sodą, dodajemy margarynę i siekamy. Dodajemy cukier i jajk o i wyr abiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie równe części, pieczemy 2 placki w 180-200 st. C przez 20-30 minut.3. Robimy masę, zaczynamy od ugotowania budyniu . Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, dodajemy obie mąki. pozostałe m leko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, na gotujące się mleko wlewamy mleko z mąkami i mieszamy ene rgicznie, by nie zrobiły się grudki.4. Do gorącego budyniu dodajemy margarynę i mieszamy, aż całość ładnie się połączy.5. Gorącym kremem przekładamy ciasto:placek miodowy1/2 masybiszkopt1/2 masyplacek miodowy6. Całość polewamy ulubioną polewą i dekorujemy.7. Ciasto najlepiej smakuje na 2-3 dzień.Smacznego!!!