ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromka chleba tostowego 1 sztuktrybula 0,5 pęczekmigdały 100 gramówżółtka 2 sztukschab 1,2 kilogramówolej 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukwino biale 100 mililitrówbulion 200 mililitrówśmietana 300 mililitrówmasło 50 gramówcukier według uznaniasok z cytryny 1 łyżek deserowychbulwa kopru włoskiego 2 sztukpapaja 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokruszyć miąższ chleba, bez skórki. Oczyszczona trybulę lub natkę pietruszki posiekać. Posiekane migdały uprażyć na suchej patelni, dodać okruchy chleba, trybulę i żółtka. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem.Umyte, osuszone mięso obsmażyć na oleju. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie posmarować masa migdałową i piec jeszcze 20 minut.Oczyszczoną cebulę pokroić w dużą kostkę. Zagotować wino z bulionem i dodać do niego cebulę. Gotować 10 minut. Ubić śmietanę na pół sztywno. Przecedzić sos, dodać do niego śmietanę i ponownie zagotować. Dodać 30g masła i wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.Oczyszczony koper pokroić w plastry i przekroić je na pół. Obraną papaję przekroić, usunąć pestkę i pokroić w cząstki. Dusić koper ok. 5 minut na 20g masła, dodać papaję, doprawić sola, pieprzem oraz cukrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: