Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromka
chleba tostowego 1 sztuk
trybula 0,5 pęczek
migdały 100 gramów
żółtka 2 sztuk
schab 1,2 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
wino biale 100 mililitrów
bulion 200 mililitrów
śmietana 300 mililitrów
masło 50 gramów
cukier według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowychbulwa
kopru włoskiego 2 sztuk
papaja 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokruszyć miąższ
chleba, bez skórki. Oczyszczona
trybulę lub
natkę pietruszki posiekać. Posiekane
migdały uprażyć na suchej patelni, dodać okruchy
chleba,
trybulę i
żółtka. Mieszając, doprawić
sola oraz
pieprzem.Umyte, osuszone
mięso obsmażyć na
oleju. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie posmarować masa
migdałową i piec jeszcze 20 minut.Oczyszczoną
cebulę pokroić w dużą kostkę. Zagotować
wino z
bulionem i dodać do niego
cebulę. Gotować 10 minut. Ubić
śmietanę na pół sztywno. Przecedzić sos, dodać do niego
śmietanę i ponownie zagotować. Dodać 30g
masła i wymieszać, doprawić
solą oraz
pieprzem,
cukrem i
sokiem z cytryny.Oczyszczony
koper pokroić w plastry i przekroić je na pół. Obraną
papaję przekroić, usunąć pestkę i pokroić w cząstki. Dusić
koper ok. 5 minut na 20g
masła, dodać
papaję, doprawić
sola,
pieprzem oraz
cukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: