ßßß Cookit - przepis na Schab w migdałowej panierce z warzywami

Schab w migdałowej panierce z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kromka chleba tostowego 1 sztuk
trybula 0,5 pęczek
migdały 100 gramów
żółtka 2 sztuk
schab 1,2 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
wino biale 100 mililitrów
bulion 200 mililitrów
śmietana 300 mililitrów
masło 50 gramów
cukier według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
bulwa kopru włoskiego 2 sztuk
papaja 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokruszyć miąższ chleba, bez skórki. Oczyszczona trybulę lub natkę pietruszki posiekać. Posiekane migdały uprażyć na suchej patelni, dodać okruchy chleba, trybulę i żółtka. Mieszając, doprawić sola oraz pieprzem.
Umyte, osuszone mięso obsmażyć na oleju. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie posmarować masa migdałową i piec jeszcze 20 minut.
Oczyszczoną cebulę pokroić w dużą kostkę. Zagotować wino z bulionem i dodać do niego cebulę. Gotować 10 minut. Ubić śmietanę na pół sztywno. Przecedzić sos, dodać do niego śmietanę i ponownie zagotować. Dodać 30g masła i wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Oczyszczony koper pokroić w plastry i przekroić je na pół. Obraną papaję przekroić, usunąć pestkę i pokroić w cząstki. Dusić koper ok. 5 minut na 20g masła, dodać papaję, doprawić sola, pieprzem oraz cukrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12821/Schab-w-migdalowej-panierce-z-warzywami-