ßßß Cookit - przepis na Zupa winna

Zupa winna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
riesling 250 mililitrów
rosół wołowy 1 litrów
śmietana 250 mililitrów
żółtka 6 sztuk
cukier 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
kromki chleba tostowego 6 sztuk
Cynamon według uznania
Wykonanie:
Wino gotować w garnku tak długo, aż odparuje prawie polowa. Dolać odtłuszczony rosół wołowy i gotować ok. 4 minuty. Śmietanę połączyć z żółtkami. Zupę zdjąć z ognia i połączyć ze śmietaną (nie wolno dłużej zupy gotować, bo się zważy). Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i cukrem.
Tostowe pieczywo posmarować masłem, pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Zupę nalać do talerzy, na środku ułożyć grzanki i posypać cynamonem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9784/Zupa-winna