ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorosół wołowo-drobiowy 1 litróworzechy włoskie 200 gramówżółtka 2 sztukśmietana 0,5 szklanekcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyłuskane orzechy utrzeć i wymieszać z gęstą śmietaną. Gorący rosół(najlepiej ugotowany na mięsie) zdjąć z ognia, zaciągnąć żółtkami i wymieszać z masą śmietanowo-orzechową. Mieszając, doprawić zupę pieprzem, cukrem oraz solą. Podawać najlepiej z groszkiem ptysiowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: