ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2,5 szklanekżółtka 2 sztukcukier 4 łyżek stołowychmasło 1 sztukcukier waniliowy 10 gramówśmietana 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptabudyń waniliowy 2 sztukCynamon 2 łyżek deserowychWykonanie:Masło posiekać z maka, dodać cukry, sól, żółtka, śmietanę i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość pół centymetra, wykrawać koła i wylepiać nimi foremki do babeczek. Ciasto nakłuć delikatnie widelcem i piec 30 minut w 190 stopniach, na zloty kolor.Budyń przygotować w mniejszej ilości mleka niż to jest na opakowaniu. Masą budyniowa napełnić ostudzone babeczki, a gdy budyń ostygnie posypać grubą warstwą cynamonu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: