ßßß Cookit - przepis na Ciastka budyniowe

Ciastka budyniowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
masło 1 sztuk
cukier waniliowy 10 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 2 sztuk
Cynamon 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Masło posiekać z maka, dodać cukry, sól, żółtka, śmietanę i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość pół centymetra, wykrawać koła i wylepiać nimi foremki do babeczek. Ciasto nakłuć delikatnie widelcem i piec 30 minut w 190 stopniach, na zloty kolor.
Budyń przygotować w mniejszej ilości mleka niż to jest na opakowaniu. Masą budyniowa napełnić ostudzone babeczki, a gdy budyń ostygnie posypać grubą warstwą cynamonu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4711/Ciastka-budyniowe