Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
masło 1 sztuk
cukier waniliowy 10 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
budyń waniliowy 2 sztuk
Cynamon 2 łyżek deserowychWykonanie:
Masło posiekać z
maka, dodać
cukry,
sól,
żółtka,
śmietanę i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość pół centymetra, wykrawać koła i wylepiać nimi foremki do babeczek. Ciasto nakłuć delikatnie widelcem i piec 30 minut w 190 stopniach, na zloty kolor.
Budyń przygotować w mniejszej ilości
mleka niż to jest na opakowaniu. Masą budyniowa napełnić ostudzone babeczki, a gdy
budyń ostygnie posypać grubą warstwą
cynamonu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: