Wykonanie
Tak podawane
mięso widziałam kiedyś z jednej z krakowskich restauracji. W końcu udało mi się zdobyć przepis i jestem zachwycona!
Składniki:½ kg
wieprzowiny,2
żółtka jaja,1
cebula,10 dag
masła,1 łyżeczka
soku z cytryny,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
olej do smażenia,1 łyżka posiekanej
zieleniny.Wykonanie:
Masło połączyć z
sokiem z cytryny, posiekaną
zielenina, uformować wałek, zawinąć w pergamin i zamrozić. W
między czasie
mięso zmielić, wymieszać z
żółtkami, dodać dwie łyżki
wody, startą
cebulę,
sól i
pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać składniki. Formować sznycelki i usmażyć z obu stron na
oleju na złoto. Sznycelki podawać przybrane krążkami
masła wyjętego z zamrażarki.