Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 1,5 kilogramów
rodzynki 250 gramów
masło 20 gramów
olej 1 łyżek stołowych
śliwki suszone 25 sztuk
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychlaska
cynamonu 1 sztuk
goździki 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
migdały 250 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na 7 grubych plastrów.
Rodzynki namoczyć. Sparzone
migdały obrać ze skórki.
Mięso podsmażyć na
maśle i
oleju, przełożyć na półmisek. Do sosu ze smażenia dodać osaczone
rodzynki oraz
śliwki i wymieszać, Dodać laskę
cynamonu, gałkę oraz
goździki. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, włożyć kawałki
indyka, zalać 1/2 szklanki
wody, posypać
cukrem waniliowym i dusić 20 minut na małym ogniu. Dodać
migdały i dusić jeszcze 30 minut na małym ogniu. Podawać z
ryżem,
kaszą lub
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: