ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś indyka 1,5 kilogramówrodzynki 250 gramówmasło 20 gramówolej 1 łyżek stołowychśliwki suszone 25 sztukgałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowychlaska cynamonu 1 sztukgoździki 2 sztukcukier waniliowy 1 sztukmigdały 250 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na 7 grubych plastrów. Rodzynki namoczyć. Sparzone migdały obrać ze skórki. Mięso podsmażyć na maśle i oleju, przełożyć na półmisek. Do sosu ze smażenia dodać osaczone rodzynki oraz śliwki i wymieszać, Dodać laskę cynamonu, gałkę oraz goździki. Oprószyć solą oraz pieprzem, włożyć kawałki indyka, zalać 1/2 szklanki wody, posypać cukrem waniliowym i dusić 20 minut na małym ogniu. Dodać migdały i dusić jeszcze 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: