ßßß Cookit - przepis na Sznycle z migdałami i rodzynkami

Sznycle z migdałami i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 1,5 kilogramów
rodzynki 250 gramów
masło 20 gramów
olej 1 łyżek stołowych
śliwki suszone 25 sztuk
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
laska cynamonu 1 sztuk
goździki 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
migdały 250 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na 7 grubych plastrów. Rodzynki namoczyć. Sparzone migdały obrać ze skórki. Mięso podsmażyć na maśle i oleju, przełożyć na półmisek. Do sosu ze smażenia dodać osaczone rodzynki oraz śliwki i wymieszać, Dodać laskę cynamonu, gałkę oraz goździki. Oprószyć solą oraz pieprzem, włożyć kawałki indyka, zalać 1/2 szklanki wody, posypać cukrem waniliowym i dusić 20 minut na małym ogniu. Dodać migdały i dusić jeszcze 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem, kaszą lub pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12476/Sznycle-z-migdalami-i-rodzynkami