ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 500 gramówczosnek 2 ząbkibrzoskwinie konserwowe 1 puszkagruszki z kompotu 4 sztukjabłka 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychestragon 1 łyżek deserowychmigdały 100 gramówgoździki 2 sztukkora cynamonu 1 sztukgałka muszkatołowa według uznaniażelatyna 10 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Osaczyć owoce. Obrane jabłka pokroić. Do roztopionego masła włożyć mięso i wlać połowę syropu brzoskwiniowego, dodać estragon i dusić na małym ogniu 35 minut, podlewając syropem. Sparzone migdały obrać ze skórki. Brzoskwinie pokroić w ćwiartki. Zagotować szklankę wody z goździkami, cynamonem i gałką. Włożyć jabłka i gotować 3 minuty, osączyć. Gorący kompot wymieszać z żelatyną. Połączyć resztę syropu z brzoskwiń z kompotem z jabłek. Dodać 3 łyżki sosu z duszenia mięsa. Na dnie foremki keksowej ułożyć warstwę owoców, pokrojone na spore kawałki piersi kurczaka, kolejna warstwę owoców i kolejna porcję mięsa. Rozsypać migdały, lekko przemieszać i wlać galaretę. Wstawić na 6 godzin do lodówki. Podawać z sosem żurawinowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: