ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 500 gramówczosnek 2 ząbkibrzoskwinie konserwowe 1 puszkagruszki z kompotu 4 sztukjabłka 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychestragon 1 łyżek deserowychmigdały 100 gramówgoździki 2 sztukkora cynamonu 1 sztukgałka muszkatołowa według uznaniażelatyna 10 gramówprzyprawa Smakomyk 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć przyprawą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Owoce osaczyć. Obrane jabłka pokroić. w rondlu roztopić masło, włożyć mięso i wlać pół syropu brzoskwiniowego, wsypać estragon i dusić 35 minut na małym ogniu. Podlewać syropem z brzoskwiń i gruszek. Sparzone migdały obrać. Brzoskwinie pokroić w ćwiartki. Zagotować szklankę wody z goździkami, cynamonem i gałką. Włożyć jabłka i gotować 3 minuty, osączyć. Gorący kompot wymieszać z żelatyną. Resztę syropu połączyć z kompotem z jabłek. Dodać 3 łyżki sosu z duszenia kurczaka.Na dnie formy keksowej ułożyć warstwę owoców, potem pokrojone na spore kawałki mięso kurczaka, kolejna warstwę owoców i kolejna porcje mięsa. Rozsypać obrane migdały. Wszystko lekko wymieszać i wlać galaretkę. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Podawać z sosem żurawinowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: