ßßß
Składniki60 dag piersi z kurczaka20 dag piersi mielonej z przepisu klik2 łyżki przyprawy sułtańskiej Tradismak1 łyżeczka czosnku staropolskiego2 łyżeczki żelatynysól, pieprz do smakuwykonaniePierś z kurczaka dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w plastry. Delikatnie je rozbijamy. Tak przygotowane kawałki posypujemy z każdej strony przyprawami. Doprawiamy je do smaku solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Część piersi mielimy doprawiamy do smaku i dodajemy łyżeczkę żelatyny. Dokładnie wyrabiamy. Na kilka płatów piersi kładziemy mielone mięso i zwijamy w rulony. Na dno szynkowara wkładamy kawałki mięsa z piersi,posypujemy delikatnie żelatyną i następnie układamy rulony. Postępujemy tak do wypełnienia szynkowara, który zamykamy. Do garnka wlewamy wodę na dno władamy ściereczkę, zagotowujemy wkładamy szynkowar gotujemy pod przykryciem,kontrolując przy użyciu termometru. Wyjmujemy szynkowar z garnka, studzimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc. Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową. .Szynka jest bardzo zdrowa, dietetyczna, mega aromatyczna, pyszna, idealna dla osób odchudzających odchudzających się.