ßßß Cookit - przepis na Indyk z gruszkami

Indyk z gruszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z indyka 1 kilogramów
gruszki 4 sztuk
śmietana 12 % 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
olej według uznania
masło według uznania
Wykonanie:
Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry, ewentualnie usuwając błony. Posypujemy solą i pieprzem.
Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż w cienkie plastry, starannie usuwając gniazda nasienne. Podsmażamy lekko na maśle i odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i z obu stron smażymy pokrojone plastry z indyka, ładnie rumieniąc je na złoty kolor.
Na każdym plastrze zrumienionego mięsa układamy podsmażone kawałki gruszek, oprószamy suszonym majerankiem, dodajemy śmietanę i jeszcze kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, by śmietana się podgrzała.
Autor: amr5
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8730/Indyk-z-gruszkami