Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z indyka 1 kilogramów
gruszki 4 sztuk
śmietana 12 % 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
olej według uznania
masło według uznaniaWykonanie:
Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry, ewentualnie usuwając błony. Posypujemy
solą i
pieprzem.
Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż w cienkie plastry, starannie usuwając gniazda nasienne. Podsmażamy lekko na
maśle i odstawiamy.Na patelni rozgrzewamy
olej z
masłem i z obu stron smażymy pokrojone plastry z
indyka, ładnie rumieniąc je na złoty kolor.Na każdym plastrze zrumienionego
mięsa układamy podsmażone kawałki
gruszek, oprószamy suszonym
majerankiem, dodajemy
śmietanę i jeszcze kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, by
śmietana się podgrzała.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: