Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 4 plastry
ser pleśniowy 100 gramów
gruszki z
syropu - połówki 4 sztuk
ryż 300 gramów
przyprawa do drobiu 1 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Porcje
indyka natrzeć przyprawą do drobiu, usmażyć rumieniąc z obu stron na rozgrzanym
oleju, przełożyć z patelni na kawałek folii aluminiowej, oprószyć
solą i
pieprzem, zawinąć, żeby nie stygły. Połówki
gruszek pokroić na plasterki i ostrożnie mieszając, obsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, przełożyć na talerz. Medaliony wyjąć z folii, znów ułożyć na patelni, obłożyć
gruszkami i posypać pokruszonym
serem pleśniowym, podlać 2 łyżkami wrzątku, przykryć patelnię i podgrzewać 5 min na małym ogniu. Podawać z
ryżem na sypko i dowolną surówką.Uwagi:
Olej można zastąpić 2 łyżkami sklarowanego
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: