ßßß Cookit - przepis na Indyk z ananasem i ryżem

Indyk z ananasem i ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi indyka 600 gramów
ryż 250 gramów
mandarynki 3 sztuk
ananasy 1 puszka
masło 50 gramów
curry - łagodne 1 - 2 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotować ryż na sypko. Obrane mandarynki podzielić na cząstki i przekroić na połówki. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać curry, owoce, zalewę ananasową i dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-12 min. Pod koniec duszenia dodać ryż, wymieszać i zagotować. Przyprawić potrawę solą i pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7285/Indyk-z-ananasem-i-ryzem