Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ananas w kawałkach z puszki 1 sztuk
pierś inyczki 2,5 kilogramów
ser żółty tarty 100 gramów
szynka gotowana 200 gramów
masło 2 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowychkompot z
jabłek 0,5 szklaneksok z
borówek 0,5 szklanek
olej według uznania
rzeżucha posiekana 2 łyżek stołowych
curry według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Osączonego
ananasa wymieszać z
żółtym serem,
szynką pokrojoną w kostkę,
rzeżuchą, doprawić
solą,
pieprzem i
curry. W
mięsie wyciąć "kieszeń" i napełnić nadzieniem, owinąć nicią kuchenną i włożyć do żaroobpornego naczynia wysmarowanego
olejem. Piec 1,5h w 200 stopniach. Po 30 minutach posmarować pieczeń
wodą z
solą, a
potem polewać sosem z pod
mięsa.Sos:
musztardę, kompot z
jabłek i sok z
borówek wymieszać. Podawać osobno.Pieczeń ozdobić
rzeżuchą i kawałkami
ananasa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: