Wykonanie
Dla jednych
banalne, dla drugich koszmarne...

Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka duża lub 4 filety50 g
masła podzielić na 4 kawałki schłodzić2 plastry
żółtego sera (podzielone na pół - 4 niewielkie kawałki)
sól,
pieprz,
papryka słodka,
currypanierka
olej do głębokiego smażeniaOpłukane i oczyszczone błon
mięso dzielę na 4 filety. Każdego fileta włożyć
między folię spożywczą i rozbić cienko tłuczkiem. Można fileta przekroić na połówkę nie docinając do końca by został 1 kawałek jak na zdjęciu

przyprawić,

położyć schłodzony kawałek masełka, (u mnie miniaturowy :)
sera żółtego,

zawinąć.

Panierować w
jajku,
bułce tartej. Smażyć w głębokim
oleju około 7-8 minut. Osączyć na ręczniku papierowym.
Jajko do panierki:1
jajko roztrzepuję dodaję szczyptę
soli,
pieprzu, 2 łyżki
mąki i 1/4 szk
mleka. Mieszam by nie było grudek. Powstanie Wam coś w rodzaju ciasta, powinno być troszkę gęściejsze jak naleśnikowe.

Ps. Kiedy smażycie w głębokim tłuszczu kotlet będzie upieczony i soczysty. Smaży się równomiernie z każdej strony. Smażąc na patelni musicie obracać i smażyć dłużej, zdarza się, że
masło zacznie wówczas wypływać.