Wykonanie
04 Stycznia 2015 Gotowanie ze stylemProsta trzyskładnikowa
sałatka z
kurczakiem,
groszkiem zielonym i
ananasem. Po raz pierwszy spotkałam się z tym przepisem podczas świąt i
powiem szczerze, że bardzo mi przypadł on do gustu.
Mięso drobiowe pokrojone w kostkę podsmażamy na patelni, dodajemy
groszek zielony oraz pokrojone w kosteczkę plastry
ananasa, następnie
majonez, mieszamy i gotowe.
Składniki :400 g
mięsa z
piersi indyka lub
kurczaka400 g
groszku konserwowego350 g plastrów
ananasa (puszka z plastrami
ananasa i zalewą waży około 570 g)1 płaskie łyżki
majonezuolej do smażenia
pieprz i
sól do smakuSposób przygotowania:
Mięso drobiowe opłukać pod bieżącą
wodą, pokroić w kostkę, oprószyć
solą i
pieprzem z każdej strony, a następnie podsmażyć na patelni.Plastry
ananasa pokroić w kostkę,
groszek odsączyć z zalewy na sicie.Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać
majonez, doprawić
solą i
pieprzem do smaku, wymieszać.