Wykonanie
Spodziewałam się wizyty koleżanki i chciałam przygotować coś do przekąszenia, myślałam o jakiejś szybkiej
sałatce, bo po pracy nie miałam czasu na długie stanie w kuchni. Przeglądając przepisy zobaczyłam coś z
selera konserwowego i przypomniałam sobie, że mam słoiczek w szafce i to wzięłam za podstawę, kiedyś robiłam
sałatkę -
seler z
kukurydza, ale jak dla gościa wydawała mi się nieco uboga, postanowiłam dodać do niej
ananasa i trochę
mięska - efekt - wytworna
sałatka o specyficznym smaku. A jak się później okazało, jedna z ulubionych mojej koleżanki;)
1 puszka
kukurydzy1 mała puszka
ananasakurczak wędzony lub pieczony (najlepiej w przyprawach)2-3 łyżki
majonezusól,
pieprzSelera dobrze odsączyć.
Ananasa pokroić w kostkę.
Kurczaka rozdrobnić na kawałki wielkości kęsa. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z
majonezem i
przyprawami. Przed podaniem
sałatkę można schłodzić, dobrze jest zostawić ją na jakiś czas, aby się nico "przegryzła".
Smacznego!