Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 2 szklanek
mąka tortowa 150 gramów
mleko 300 mililitrów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
brzoskwinie konserwowe 2 puszka
szampan 300 mililitrówkrem do
tortu cytrynowy 2 sztuk
śmietana kremowa 250 gramów
pistacje 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubić
białka z 2 łyżkami
wody na sztywną pianę. Wymieszać
cukier z 1
cukrem waniliowym i stopniowo dodać do piany. Dodawać kolejno
żółtka, a na końcu
mąki wymieszane z proszkiem. Przełożyć ciasto do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 175 stopniach, ostudzić.Zimny
biszkopt przeciąć wzdłuż 2
razy. Osączone
brzoskwinie z 1 puszki pokroić w kostkę. Wymieszać
mleko z
szampanem, dodać krem do
tortów i ubić mikserem. Wymieszać z pokrojonymi
owocami. Połowę kremu rozsmarować na spodzie
biszkoptu. Przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Przykryć kolejnym plackiem i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Śmietanę ubić z
cukrem waniliowym i posmarować nią tort. Osączone 3 połówki
brzoskwiń pokroić w paseczki i ozdobić boki
tortu. Pozostałymi
owocami udekorować wierzch i oprószyć posiekanymi
pistacjami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: