Wykonanie
            
Dzisiaj znowu coś zaczerpnięte z kuchni japońskiej. Moja słodka kolacja- babeczki na parze. Robi się je ekspresowo i równie ekspresowo znikają :--) Bo najpyszniejsze są jeszcze na ciepło.Na podstawie przepisu z książki "Kantan tezukuri -Hotcake mix- de mainichi no oyatsu&pan" (Daily breads and sweets made with hotcake mix) Ishizawa Kiyomi★ Babeczki na parze ★Składniki:/na 8 babeczek/150g 
mąki2 łyżki 
mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżki 
cukru2 łyżki 
cukru waniliowego1 
jajko1/2 szkl. 
mleka1 łyżka 
olejuWszystkie składniki zmiksować na gładką masę i przełożyć do foremek- najlepiej silikonowych papilotek. Gotować pod przykryciem na parze przez 12 minut (można w specjalnym garnku do gotowania na parze albo na sitku wsadzonym do zwykłego garnka). Przed wyjęciem sprawdzić je patyczkiem, czy są gotowe.Do niektórych babeczek dodałam 
kakao, w niektórych pomieszałam dwa rodzaje ciasta. Najlepiej smakują na ciepło, np. z 
konfiturą :--)
