Wykonanie
Sezon
jagodowy w pełni, a mi pomału brakuje pomysłów jak
jagódki przygotować. Przeglądając różne przepisy przypomniałam sobie o bardzo prostym i szybkim przepisie na babeczki z
jagodami zamieszczonym na stronie Ciastkożercy.pl . Bardzo polecam wam ten przepis jak i całego bloga pełnego wspaniałych wypieków.Składniki:2 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego1 szklanka
mleka1
jajko0,5 szklanki
olejuWykonanie:1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni2.
Mąkę przesiać do miski, dodać
cukier,
cukier waniliowy i
proszek do pieczenia. Składniki wymieszać3. W osobnej misce mieszamy mokre składniki:
olej,
mleko i
jajko4. Łączymy składniki mokre i suche. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji5.
Jagody myjemy i osuszamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszają.6. Przygotowane ciasto przelewamy do foremek do 3/4 wysokości.7. Pieczemy przez około 25-30 minut.