ßßß
Sezon jagodowy w pełni, a mi pomału brakuje pomysłów jak jagódki przygotować. Przeglądając różne przepisy przypomniałam sobie o bardzo prostym i szybkim przepisie na babeczki z jagodami zamieszczonym na stronie Ciastkożercy.pl . Bardzo polecam wam ten przepis jak i całego bloga pełnego wspaniałych wypieków.Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 szklanka mleka1 jajko0,5 szklanki olejuWykonanie:1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni2. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Składniki wymieszać3. W osobnej misce mieszamy mokre składniki: olej, mleko i jajko4. Łączymy składniki mokre i suche. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji5. Jagody myjemy i osuszamy. Dodajemy do ciasta delikatnie mieszają.6. Przygotowane ciasto przelewamy do foremek do 3/4 wysokości.7. Pieczemy przez około 25-30 minut.