Pewnie nazwa tego ciasta nasuwa Wam skojarzenie z miodem natomiast w tym przypadku nawiązuje raczej do tego, że wyglądem przypomina pszczołę. Ale nie o nazwę tu chodzi a o smak bo ciasto jest niesamowite. Delikatny, dobrze nasączony biszkopt przełożony rewelacyjną wprost masą na bazie serka mascarpone z rozpuszczoną czekoladą i bitą śmietaną. Dawno już nie zachwyciłam się tak ciastem jak właśnie tym.Składniki na biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru (niepełna)1 szklanka mąki1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę, zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia ( 24cm/32 cm). Upiec na złoty kolor. Można dodać żółtego barwnika lub pół łyżeczki kukrumy. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Potrzebne będą 2 takie biszkopty.Składniki na nasącz:pół szklanki wódkisok z jednej cytrynyłyżka cukruwodaWódkę zmieszać z sokiem z cytyny i cukrem. Uzupełnić wodą tak, żeby powstała 1 szklanka nasączu.Składniki na masę:250 g serka mascarpone330 ml słodkiej śmietanki2-3 łyżki cukru1 gorzka czekolada1 łyżka cukru waniliowegoRozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Serek mascrpone zmiksowac z cukrem. Smietanę kremówkę ubic z cukrem waniliowym. Do serka dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać, dodawać porcjami ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masą przekładać nasączone biszkopty. Wierzch równiez posmarować i delikatnie posypac kakao. Wstawic do lodówki na kilka godzin.Smacznego:)