Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Eintopf z
kurczaka z
kukurydząZupa szczęścia »
Składniki:20 dag
makaronu20 dag
pieczarek20 dag
szynki gotowanej lub wędzonej2 puszki
przecieru pomidorowego (po 14 dag)4 dag startego
parmezanu2
cebule3 łyżki
masła2 ząbki
czosnku1/2 łyżki
oregano1 łyżka
natki pietruszkisól,
pieprzMakaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Naczynie żąroodporne wysmarować 1 łyżką
masła i włożyć do niego odcedzony
makaron.
Cebulę i
czosnek obrać, posiekać i zrumienić na 1 łyżce
masła i dodać do
makaronu.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki i usmażyć na reszcie
masła. Gdy
woda odparuje, dodać pokrojoną
szynkę i smażyć jeszcze chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na
makaron i wymieszać.
Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką
wody, dodać
sól,
pieprz,
oregano, 2/3
parmezanu i wymieszać.
Makaron zalać sosem, oprószyć resztą
parmezanu i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Przed podaniem posypać zapiekankę zieloną
pietruszką.Smacznego:)wtorek, 31 sierpnia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze