Wykonanie
            Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Eintopf z 
kurczaka z 
kukurydząZupa szczęścia »

Składniki:20 dag 
makaronu20 dag 
pieczarek20 dag 
szynki gotowanej lub wędzonej2 puszki 
przecieru pomidorowego (po 14 dag)4 dag startego 
parmezanu2 
cebule3 łyżki 
masła2 ząbki 
czosnku1/2 łyżki 
oregano1 łyżka 
natki pietruszkisól, 
pieprzMakaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Naczynie żąroodporne wysmarować 1 łyżką 
masła i włożyć do niego odcedzony 
makaron. 
Cebulę i 
czosnek obrać, posiekać i zrumienić na 1 łyżce 
masła i dodać do 
makaronu. 
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki i usmażyć na reszcie 
masła. Gdy 
woda odparuje, dodać pokrojoną 
szynkę i smażyć jeszcze chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na 
makaron i wymieszać. 
Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką 
wody, dodać 
sól, 
pieprz, 
oregano, 2/3 
parmezanu i wymieszać. 
Makaron zalać sosem, oprószyć resztą 
parmezanu i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Przed podaniem posypać zapiekankę zieloną 
pietruszką.Smacznego:)wtorek, 31 sierpnia 2010, wiosenka27poleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Komentarze