Wykonanie
Podobno prostota jest najlepsza. Sprawdza się to w wielu dziedzinach życia. Najczęściej jednak zasada ta sprawdza się w kuchni - najlepsze dania nie potrzebują wielu wymyślnych składników. Ważniejsza jest ich jakość i uczucie, które wkładamy w przygotowanie dania. Moja dzisiejsza propozycja nie jest wyszukanym daniem, to szybki pomysł na obiad, danie trochę kryzysowe, lecz nieziemsko smaczne.porcja dla dwóch osób
łyżka
oliwy z oliwek2 ząbki
czosnku2 łyżki
masła100g
makaronu Fettuccine2
kubki bulionu drobiowegoszczypta
soliszczypta
pieprzupół szklanki startego
parmezanupół pęczka
natki pietruszkiW dużym garnku rozgrzej
oliwę, a następnie podsmaż na niej
czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy
czosnek się zeszkli dodaj
masło,
makaron,
bulion,
sól i
pieprz. Gotuj, do czasu aż
makaron będzie miękki. Następnie odlej
bulion (nie wylewaj, możesz go użyć jako bazę do zup warzywnych). Do
makaronu dodaj starty
parmezan oraz posiekaną
natkę pietruszki. Dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.Smacznego :)