Wykonanie
            Podobno prostota jest najlepsza. Sprawdza się to w wielu dziedzinach życia. Najczęściej jednak zasada ta sprawdza się w kuchni - najlepsze dania nie potrzebują wielu wymyślnych składników. Ważniejsza jest ich jakość i uczucie, które wkładamy w przygotowanie dania. Moja dzisiejsza propozycja nie jest wyszukanym daniem, to szybki pomysł na obiad, danie trochę kryzysowe, lecz nieziemsko smaczne.porcja dla dwóch osób

łyżka 
oliwy z oliwek2 ząbki 
czosnku2 łyżki 
masła100g 
makaronu Fettuccine2 
kubki bulionu drobiowegoszczypta 
soliszczypta 
pieprzupół szklanki startego 
parmezanupół pęczka 
natki pietruszkiW dużym garnku rozgrzej 
oliwę, a następnie podsmaż na niej 
czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy 
czosnek się zeszkli dodaj 
masło, 
makaron, 
bulion, 
sól i 
pieprz. Gotuj, do czasu aż 
makaron będzie miękki. Następnie odlej 
bulion (nie wylewaj, możesz go użyć jako bazę do zup warzywnych). Do 
makaronu dodaj starty 
parmezan oraz posiekaną 
natkę pietruszki. Dopraw do smaku 
solą i 
pieprzem. Podawaj zaraz po przygotowaniu.Smacznego :)

