Wykonanie
Robiłam tę
sałatkę już w wersji letniej, poniżej przedstawiam wersję zimową. Bazą jest
kapusta pekińska,
majonez który tutaj pysznie łączy się z
ketchupem oraz koniecznie
kurczak usmażony z dodatkiem
przyprawy do gyrosa. Pozostałe warzywa mogą być dowolne, jakie kto lubi. U mnie, ta
sałatka jest tak popularna, że czasami zastępuje obiad.
Składniki:
kapusta pekińskafilet z kurczaka3
pomidory1
por1
czerwona papryka1
ogórek zielony
przyprawa do gyrosaoliwa do smażenia
sól,
pieprzmajonez,
ketchupFilet z kurczaka pokroić w paseczki, usmażyć na rumiano. Wszystkie warzywa pokroić. Układać warstwowo w przeźroczystej salaterce wg kolejności:
kapusta,
por,
majonez,
kurczak,
ketchup,
pomidory,
majonez,
ogórek,
ketchup,
papryka. Każdą warstwę delikatnie posolić. Odstawić saąłtkę do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.Smacznego:)