Wykonanie
Te roladki są naprawdę ostre.Musicie uważać by nie dodać zbyt dużej ilości jalapeno.Na jeden kotlet spokojnie wystarczy połowa jednego plasterka nachos jalapeno.
Papryka puszcza
soki w trakcie zapiekania i nietrudno o danie niezjadliwe.Dodatek plastra
boczku spowoduje, że
kurczak nie będzie ani odrobinę wysuszony.POTRZEBUJESZ:
Pierś z kurczakaMajonezketchupSer twarogowy z
pomidorami (dowolny, ja użyłam almette)Plastry
boczku wędzonego (ich ilość zależy od ilości kotletów)
Pomidorki koktajlowe (opcjonalnie dodajemy do zapiekania)
SólPieprzPapryka czerwonaWYKONANIE:1. Wykrawać kotlety, rozbić je przez folię spożywczą.2.
Mięso oprószyć
solą,
pieprzem i
czerwoną papryką. Z jednej strony cienko wysmarować:
ketchupem, na tę warstw kładziemy
serek, a następnie
majonez i drobno pocięte jalapeno.3. Całość zwijamy ciasno w rulonik.4. Każdą roladkę owijamy plastrem
boczku.5. Piec rozgrzewamy do 190 stopni i zapiekamy w odkrytym naczyniu żaroodpornym przez 45 minut.
Przepis bierze udział w durszlakowej akcji: Zwijamy rolady.