Wykonanie
Składniki:
makaron spaghetti Lubellapuszka
pomidorów krojonych, 2 łyżki
koncentratu pomidorowego2
papryki czerwone i 2 zieloneduża
cebula,
czosnek30 dag
pieczarek2
marchewkiolej do smażenia,
sól,
pieprz,
cukier,
bazylia suszona,
zioła prowansalskieser parmezan do posypaniaPrzygotowanie:
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu
Papryki,
cebulę i
pieczarki pokroić według uznania
Czosnek posiekać drobno, obraną i umytą
marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Pieczarki,
czosnek i
cebulę obsmażyć na
oleju, startą
marchew obgotować chwilę w niewielkiej ilości
wodyDo rondelka w którym gotujemy
marchew dokładamy
paprykę, usmażone
pieczarki z
czosnkiem i
cebulą - mieszamy i chwilę smażymy pod przykryciem ( dolewamy
oleju jeśli jest taka konieczność ), wtedy też można lekko posolićGdy wszystkie składniki są już miękkie wlewamy
pomidory i
koncentrat pomidorowy- mieszamyDoprawiamy do smaku
solą,
pieprzem,
cukrem,
ziołami i mieszamy dokładnie, chwilę razem gotujemyDo rondelka z sosem wkładamy
makaron i po wymieszaniu wszystkich składników serwujemy je na talerz, posypujemy
serem.
Smacznego!